Iteratief ontwikkelen

Laatst bijgewerkt op 1500 dagen geleden door Marcel Ziemerink

Iteratieve ontwikkeling is een methodiek om de stappen van een project herhaaldelijk te doorlopen. Doel is om zo te voorkomen dat een project uitloopt in een mislukking door problemen of foute aannames. Iteratieve methoden hebben de voorkeur bij sommige ontwikkelaars. Ze bieden de mogelijkheid om de juiste beslissingen te maken voor een klant die niet precies kan omschrijven wat hij wil. Als de klant wel precies kan omschrijven wat hij wil, is de watervalmethode geschikt.

400px-Waterval-iteratief.GIF

Agile softwareontwikkelingsprocessen zijn gebaseerd op de grondbeginselen van iteratief ontwikkelen. Bovenop deze basis hebben ze een meer op mensen gerichte blik dan traditionele aanpakken. Agile processen gebruiken feedback in plaats van planning als basis. De feedback wordt geleverd door regelmatige tests en het evolueren van de software.

Agile processen lijken efficiënter te zijn dan oudere 'traditionele' aanpakken. Want ze hebben minder programmeertijd nodig om een product van hogere kwaliteit af te leveren. Maar ze hebben als nadeel dat het niet goed mogelijk is een lange termijn planning te maken met zulke procesmodellen. Het komt erop neer dat ze het meeste waar voor uw geld bieden, maar dat u nooit precies weet wanneer u uw waar krijgt.

Bron

http://nl.wikipedia.org/wiki/Softwareontwikkelmethode#Iteratieve_processen

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers