Over het kanaalkompas

Laatst bijgewerkt op 1498 dagen geleden door Marcel Ziemerink

Het Kanaalkompas is een website in wikistijl die gaat over multichannel-management bij overheidsorganisaties. Het is het resultaat van twee jaar onderzoek in het project Kanalen in Balans naar hoe overheden kanalen moeten inzetten om burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

U kunt met deze website een aantal kanten op. U wilt meer weten over het thema? Dan kunt u hier uitgebreide informatie, praktijkvoorbeelden, denkkaders, tips en uitleg vinden over wat multichannel-management is, wat u er mee kunt en wat er bij komt kijken. U wilt aan de slag? Dan biedt deze website u ook inzichten, methoden, richtlijnen overzichten en stappenplannen om daadwerkelijk met multichannel-management stappen te gaan zetten. Los daarvan kunt u ook enkele praktische tips en handreikingen vinden.

Maar het Kanaalkompas is meer dan een kennisbank. Het is ook een groep van professionals uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap die zich verdiept in de vraagstukken van multichannel-management bij de overheid. Werkend aan het Kanaalkompas en contact houdend met elkaar, banen zij zich een weg naar oplossingen op allerlei multichannel-gebieden. Van organisatorische vraagstukken tot aan informatietechnologie. Van beleid tot en met uitvoering.
Hoe te lezen?

Het Kanaalkompas is geschreven in wikistijl. Heeft u nog nooit uitvoerig een website in wikistijl gelezen? Het lezen van een wikistijl website is niet moeilijk, maar het is wel anders dan het lezen van een 'gewone' website. Nieuwkomers raden we daarom aan om eerst even naar een korte introductie over wikistijl lezen te gaan.

Gebruik Kanaalkompas

Het Kanaalkompas heeft een aantal functionaliteiten die het navigeren door de inhoud vergemakkelijken. Zie onderstaand plaatje en de uitleg hieronder aan de hand van de cijfers in het plaatje:

Uitleg-met-cijfers.jpg


1. Door in de oranje balk te klikken op het woord Kanaalkompas gaat u weer naar de startpagina van het Kanaalkompas.

2. Het Kanaalkompas beschikt over een 'boomstructuur', waarmee u door de hoofdpagina's van het Kanaalkompas kunt navigeren. Door op een oranje driehoekje te klikken klapt de boom op die plaats uit. Door er nogmaals op te klikken klapt de boom op die plaats weer in.

3. Pagina's die u later nog eens wilt nalezen of om een andere reden wilt bewaren, kunt u toevoegen aan de leeslijst door op de groene plus te klikken. Door op het gewenste onderdeel uit de leestlijst te klikken, navigeert u naar de betreffende pagina. Met het rode kruisje kunt u een onderdeel weer uit de leeslijst verwijderen. De leeslijst wordt bewaard, ook wanneer u de internetbrowser afsluit.

4. Het Kanaalkompas beschikt over een 'kruimelpad', waarmee u ziet welke keuzes u gemaakt heeft. Met het 'kruimelpad' kunt u door te klikken op het betreffende woord gemakkelijk terug navigeren naar een eerdere keuze. Zo vindt u de weg altijd weer terug.

5. Het Kanaalkompas is opgezet als een wiki. Toegang tot de wiki-functonaliteit krijgt u via het keuzemenu.

Meedoen?

Velen hebben direct of indirect meegewerkt aan het Kanaalkompas en doen dat nog steeds. Het Kanaalkompas kan altijd beter. Wilt u deel uitmaken van die groep en zelf ook iets toevoegen aan het Kanaalkompas? Dat kan! We hebben maar één spelregel. De lezers moeten kunnen zien wie een bijdrage heeft geleverd. Anonieme bijdragen of bijdragen onder een pseudoniem zijn niet gewenst. Om de kans daarop zo klein mogelijk te maken, hebben we een drempel opgeworpen. U kunt een account krijgen door een verzoek te sturen vanuit een herleidbaar en persoongebonden e-mailadres. Dus bijvoorbeeld wil.janssen@uwv.nl. Aanvragen vanuit Gmail, Hotmail of andersoortige e-maildiensten worden niet in behandeling genomen. Hetzelfde geldt voor persoonsongebonden adressen als info@organisatie.nl of redactie@bedrijf.com. In al die gevallen is het immers moeilijker om te beoordelen wie er achter zit. Wij rekenen op uw begrip.

Stuur een e-mail met daarin voornaam en achternaam vanuit een herleidbaar en persoonsgebonden e-mailadres naar Piet Boekhoudten u krijgt de inloggegevens teruggemaild.

Handleidingen voor hoe u teksten kunt toevoegen, opmaken, etc., vindt u op de internetwebsite van MediaWiki. Dat is de naam van de open source software waarmee het Kanaalkompas is gemaakt.

Contact en vragen stellen

Voor contact of vragen over het Kanaalkompas, kunt u e-mailen met Wolfgang Ebbers van Novay.

Naar het Kanaalkompas

Start nu met het Kanaalkompas!

Algemeen voorbehoud

Op het Kanaalkompas is een algemeen voorbehoud van toepassing; zie de Disclaimer.

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers