Bestemmingsplan

Laatst bijgewerkt op 1497 dagen geleden door Marcel Ziemerink

Bij de ontwikkeling van informatiearchitecturen geeft het bestemmingsplan de lange-termijn architectuurvisie weer. Vaak gaat het hier om de organisatie-brede enterprise-architectuur die u wilt realiseren. Een dergelijke architectuurschets beschrijft de belangrijkste elementen van de toekomstige bedrijfs-applicatie- en technologiearchitectuur en hun onderlinge samenhang.

Het is hierbij niet het doel deze architecturen al te gedetailleerd uit te werken. Het gaat vooral om een 'stip op de horizon' waar u naartoe wilt werken. Uiteraard moet u zich hierbij op baseren op de wensen van de stakeholders, de gekozen scope en de toepasselijke architectuurprincipes. Voor het beschrijven van die doelarchitectuur kunnen architectuurmodellen nuttig zijn. Wel moet u oppassen dat u hierin niet teveel detail opneemt. Zeker als het einddoel wat verder in de toekomst ligt, is het verstandig om rekening te houden met wijzigingen onderweg. Werk dus alleen de stabiele aspecten uit die de essentie van de doelsituatie weergeven.

Dit bestemmingsplan is, samen met de beschrijving van de huidige situatie, input voor het definiëren van het migratiepad.

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers